iOS түгжээ тайлагч

Хэрэв хэн нэгэн миний iCloud руу нэвтэрвэл тэр юу харж чадах вэ?

Хэрэглэгчийн санаа зовоосон асуудал

"Сайн байна уу, өнөөдөр iPad Pro дээрээ өөр хэн нэгэн үүнтэй төстэй зүйлтэй тулгарсан эсэхийг би сонирхож байна. Хэн нэгэн миний iCloud бүртгэл рүү нэвтрэхийг оролдсон гэсэн поп-ап цонх надад ирсэн. Хэрэв хэн нэгэн миний iCloud бүртгэл рүү нэвтэрвэл тэд юу гэж хэлэх вэ?"

Хэрэв та iCloud бүртгэлээ App Store-оос апп худалдаж авах шаардлагатай хүнтэй хуваалцвал таны Apple ID-г эзэмшдэг хүн iCloud-д хадгалагдсан аливаа мэдээллийн нууцлалыг харах вий гэж айж магадгүй юм. Дараа нь "хэрэв хэн нэгэн миний iCloud руу нэвтэрвэл тэд юу харж чадах вэ?" гэсэн асуудал гарч ирнэ. Энэ асуултын хариултыг хайхын тулд үргэлжлүүлэн уншина уу.

Хэрэв хэн нэгэн миний iCloud руу нэвтэрвэл тэд юу харж чадах вэ? [2021 оны шинэчлэлт]

Хэрэв хэн нэгэн миний iCloud руу нэвтэрвэл тэд юу харж чадах вэ?

Хэрэв хэн нэгэн таны iCloud мэдээллийг ашиглан iCloud руу нэвтэрвэл доорх контент харагдах болно.

Зураг: “iCloud Photos” сонголтыг идэвхжүүлсний дараа iPhone зургууд iCloud-д хадгалагдаж, тогтмол шинэчлэгдэх болно. Таны iCloud бүртгэлд нэвтэрсэн хүн бүр хадгалсан бүх зургийг харах болно.

Холбоо барих: Apple нь хэрэглэгчдэд iCloud дээрх харилцагчиддаа хандах боломжийг олгодог. iCloud бүртгэлдээ нэвтэрсний дараа тухайн хүн "Холбоо барих" сонголтыг дарж iCloud-д хадгалагдсан харилцагчдыг харах боломжтой.

Шуудан: Таны iCloud бүртгэл болон нууц үгийг эзэмшдэг хүн таны имэйлд iCloud дээр хандах боломжтой. Тухайн хүн iCloud бүртгэлдээ нэвтэрснийхээ дараа имэйлийг харахын тулд хажуугийн самбар дээрх "Мэйл" сонголтыг дарах хэрэгтэй.

iPhone-н байршлын түүхийг хянах: Хэрэв таны iPhone алга болсон эсвэл хулгайд алдсан бол алдагдсан iPhone-оо олохын тулд "Миний iPhone-г олох" сонголтыг сонгож болно. "Миний iPhone-г олох" идэвхжсэний дараа таны iPhone-ийн бүх байршлын түүхийг хянах болно. Өөрөөр хэлбэл, хэрэв хэн нэгэн таны iCloud руу нэвтэрвэл тэр таны сүүлийн долоо хоног эсвэл сүүлийн сарын хөдөлгөөнийг харах болно. Хамгийн муу нь, хэрэв тухайн хүн iCloud руу нэвтэрснийхээ дараа "Төхөөрөмжийг устгах" сонголтыг дарвал таны iPhone-ийн өгөгдөл алсаас устаж магадгүй юм.

iMessage: Ихэвчлэн хэн нэгэн таны Apple ID руу нэвтэрсэн тохиолдолд таны iMessages-д хандах боломжгүй, хэрэв Apple ID нь ижил Apple төхөөрөмж дээр нэвтэрсэн бол.

Таны Apple ID-ээр өнгөрсөн болон ирээдүйд илгээсэн эсвэл хүлээн авсан бүх iMessages нь ижил Apple ID ашиглан өөр төхөөрөмж дээр харагдах болно. Хамгийн муу нь тэд таны нэрээр iMessages илгээж болно.

iMessage-тэй харьцуулахад SMS/MMS нь илүү аюулгүй. Та төхөөрөмж дээрээ Текст Мессеж Дамжуулахыг идэвхжүүлээгүй л бол эдгээр ердийн туршилтын мессежүүд харагдахгүй.

Түлхүүрийн оосор, Тэмдэглэл, Хуанли, Баримт бичиг болон бусад iCloud тохиргоо: Дээр дурдсан өгөгдлөөс гадна iCloud-д хадгалагдсан хуанли, баримт бичиг, тэмдэглэл, Keynote онлайн ашиглан үүсгэсэн танилцуулга, тоонууд онлайн ашиглан үүсгэсэн хүснэгт, сануулга зэрэг бусад өгөгдлийг таны iCloud руу нэвтэрсэн хүн харж болно. Эдгээр өгөгдлийг iOS төхөөрөмж болон вэб дээр үзэх боломжтой.

Хамгийн зальтай зүйл бол таны iCloud бүртгэлд нэвтэрсэн хүн Keychain-д хандах боломжтой байж магадгүй юм. Өөрөөр хэлбэл, Apple ID-д хадгалагдсан бүх бүртгэл ил болно.

iCloud бүртгэлийн талаар юуг алдахыг хүсэхгүй байна вэ

Хэн нэгэн миний iCloud бүртгэлд нэвтрэх үед бидэнд мэдэгдэл ирэх үү?

Таны Apple ID мэдээллийг мэдэхгүй л бол хэн ч таны iCloud бүртгэлд нэвтэрч чадахгүй. Хэрэв та хоёр хүчин зүйлийн баталгаажуулалтыг идэвхжүүлсэн бол тэд таны итгэмжлэгдсэн төхөөрөмжид хандах эрхгүй бол нэвтрэх эрхийг олгохгүй.

Хэрэв хэн нэгэн таны iCloud бүртгэлд итгэмжлэгдээгүй өөр төхөөрөмжөөс нэвтэрвэл танд үл мэдэгдэх төхөөрөмж таны iCloud бүртгэлд нэвтрэхийг оролдож байгааг мэдэгдэх болно.

Apple ID-г хаана ашиглаж байгааг хэрхэн харах вэ?

Apple ID хаана ашиглагдаж байгааг харах нь төхөөрөмжөөс хамаарна.

Хэрэв iCloud бүртгэл iPhone эсвэл iPad дээр нэвтэрсэн бол:

  • Тохиргоо руу очоод нэрэн дээрээ дарна уу.
  • Дэлгэрэнгүй мэдээллийг харахын тулд доош гүйлгээд төхөөрөмж бүр дээр дарна уу.

Хэрэв iCloud бүртгэл Windows дээр нэвтэрсэн бол:

  • Windows компьютер дээрээ Windows-д зориулсан iCloud-г татаж аваад нээнэ үү.
  • Зүүн доод буланд байгаа "Дансны мэдээлэл" дээр дарж, Apple ID дээр дарна уу.
  • Дэлгэрэнгүй мэдээллийг харахын тулд төхөөрөмж бүр дээр товшино уу.

Хэрэв iCloud бүртгэл Mac дээр нэвтэрсэн бол:

  • Зүүн дээд буланд байрлах Apple цэсийг нээгээд "Системийн тохиргоо" дээр дарна уу.
  • iCloud болон "Дансны мэдээлэл" дээр дарахад iCloud мэдээллийн цонх гарч ирнэ.
  • "Төхөөрөмжүүд" дээр дарахад та iCloud дансанд холбогдсон төхөөрөмжүүдийг харах болно.

iCloud/Apple ID данснаас iPhone-г бүрэн устгах

Хэн нэгэн таны iCloud-с илүү их мэдээлэл харахаас сэргийлэхийн тулд та доорх 3 аргыг ашиглан төхөөрөмжөө iCloud бүртгэлээс салгаж болно.

iPhone/iPad дээр

Төхөөрөмж дээрх iCloud данснаас iPhone-г устгах боломжгүй; та үүнийг өөр iPhone эсвэл iPad дээр устгах хэрэгтэй.

  1. Тохиргоо дээр дарж, Тохиргооны интерфэйсийн дээд хэсэгт байрлах iCloud сонголтыг сонгоно уу.
  2. iCloud-н мэдээлэл баруун талд жагсаагдах болно. iCloud бүртгэлээс устгахыг хүссэн iOS төхөөрөмжөө сонгоод "Бүртгэлээс устгах" дээр дарна уу.

Хэрэв хэн нэгэн миний iCloud руу нэвтэрвэл тэд юу харж чадах вэ? [2021 оны шинэчлэлт]

Сонгосон төхөөрөмжийг удахгүй таны iCloud бүртгэлээс устгах болно.

Mac компьютер дээр

  1. Mac компьютерээ нээгээд зүүн дээд буланд байгаа Apple дүрс дээр дарж цэсийг нээгээд "Системийн тохиргоо"-г сонгоод Системийн тохиргооны дэлгэцийг нээнэ үү.
  2. iCloud тохиргооны интерфэйсийг нээхийн тулд “iCloud” дээр дарна уу. “Дансны мэдээлэл” сонголтыг чагтална уу, ингэснээр iCloud дансны мэдээлэл гарч ирнэ. (Хэрэв хоёр хүчин зүйлийн баталгаажуулалт идэвхжсэн бол танд илгээсэн баталгаажуулалтын кодыг оруулах шаардлагатай.)
  3. "Төхөөрөмжүүд" сонголтыг дарахад iCloud бүртгэлтэй холбогдсон бүх төхөөрөмж харагдах болно. Төхөөрөмжийг сонгоод "Бүртгэлээс устгах" дээр дарж төхөөрөмжийг устгана уу.

Хэрэв хэн нэгэн миний iCloud руу нэвтэрвэл тэд юу харж чадах вэ? [2021 оны шинэчлэлт]

Хэн нэгэн таны iCloud бүртгэлд нэвтрэх үед таны хувийн мэдээлэл харагдах бөгөөд хулгайлагдах болно. Хэрэв та iCloud бүртгэлийг тань хэн нэгэн эзэмшиж байгааг олж мэдсэн бол танд хамгийн сайн арга бол төхөөрөмжийг iCloud бүртгэлээс хасах явдал юм. Энэ нийтлэлд үүний тулд 2 өөр сонголтыг санал болгож байна. Та мөн санал болгож буй хэрэгслийг ашиглан нууц үг оруулахгүйгээр тухайн төхөөрөмжөөс Apple ID-г устгах боломжтой: iPhone нууц үг тайлагч .

Үнэгүй татаж авах Үнэгүй татаж авах

Энэ бичлэг хэр хэрэгтэй байсан бэ?

Үнэлэхийн тулд од дээр дарна уу!

Дундаж үнэлгээ / 5. Саналын тоо:

Холбоотой нийтлэлүүд

Дээш буцах товчлуур