Како да престанете да споделувате локација на iPhone без тие да знаат

„Дали постои начин да престанам да ја споделувам мојата локација со некој на „Пронајди ги моите пријатели“ кој не ги известува?“ – објавено на Reddit
Можеби ќе треба да ја скриете вашата локација од другите на вашиот iPhone ако не сакате тие да знаат каде се наоѓате. Ова е особено точно ако сте ја споделиле вашата локација во апликацијата „Најди ги моите пријатели“, но сметате дека сакате да престанете да ја споделувате со нив некое време.
Па, како да ја скриете локацијата на iPhone без тие да знаат? Еден од најдобрите начини да го направите тоа е да ја лажирате или промените локацијата што ја споделувате. Во оваа статија, ќе ве водиме низ неколку ефикасни начини на кои можете да престанете да споделувате локации без вашите пријатели да знаат.
Дел 1. Како да ја скриете локацијата на iPhone без да знаете (2025)
Како што споменавме погоре, најдобриот начин да ја скриете вашата локација на вашиот iPhone е да ја лажирате локацијата што ја прикажува уредот. На пример, можете да изберете да ја промените GPS локацијата во друга област во вашата населба или во друг град. iOS менувач на локација нуди лесен и брз начин за промена на локацијата на iPhone без jailbreaking. Користејќи ја оваа алатка, можете да ја промените локацијата на вашиот iPhone на кое било место со еден клик.
Следните се некои од карактеристиките што го прават iOS Location Changer најдобро решение:
- Променете ја локацијата на iPhone на кое било место во светот со еден клик.
- Можете исто така да планирате рута на мапата со избирање на две или повеќе места.
- Исто така, ви овозможува да симулирате GPS движење по одредена рута.
- Работи добро со сите апликации базирани на локација како Pokémon Go, WhatsApp, Instagram, LINE, Facebook, Bumble, Tinder итн.
- Поддржува сите iOS уреди и сите верзии на iOS, вклучувајќи iOS 26 и iPhone 17 Pro Max/17 Pro/17 Air/17.
За да ја промените локацијата на вашиот iPhone без jailbreaking, следете ги овие многу едноставни чекори:
Бесплатно преземање Бесплатно преземање
Чекор 1 Инсталирајте го iOS spoofer-от за локација на вашиот компјутер и стартувајте го. Стандардниот режим треба да биде „Промени локација“.

Чекор 2 Сега поврзете го iPhone-от со компјутерот користејќи USB кабел, а потоа отклучете го уредот. Кликнете на „Enter“ за да го започнете процесот.

Можеби ќе треба да допрете „Доверба“ на вашиот iPhone ако се појави порака со која ве прашува да „Доверба на овој компјутер“.
Чекор 3 Сега, внесете ја точната адреса на која сакате да го телепортирате уредот во полето за пребарување, а потоа кликнете на „Започни со менување“.

И токму така, GPS локацијата на вашиот iPhone ќе се промени на оваа нова локација.
Бесплатно преземање Бесплатно преземање
Дел 2. Вклучете го режимот на авион
Исто така, можете да престанете да ја споделувате локацијата на вашиот iPhone со ставање на уредот во режим на авион. Ова исто така ќе ги исклучи сите врски со уредот, вклучително и GPS, со што вашиот уред ќе стане невидлив. Режимот на авион е добро решение ако не сакате да примате повици или пораки во исто време. Ова е затоа што ќе го држи уредот целосно исклучен. Тоа е решението кога не сакате да бидете вознемирувани, како на пример кога присуствувате на состанок.
Еве како да го вклучите режимот „Авион“ од почетниот екран и заклучениот екран:
- Повлечете нагоре од дното на екранот за да го отворите Контролниот центар.
- Допрете ја иконата Авион на врвот за да го овозможите режимот на авион.

Еве како да го вклучите режимот „Авион“ од апликацијата Поставки:
- Стартувајте ги Поставките од почетниот екран на уредот.
- Допрете на „Режим на авион“ за да го префрлите прекинувачот до него на „Исклучено“.
Практичната функција на iOS ви овозможува да ја споделите локацијата со друг iOS уред. Ова е она што им овозможува на другите да ве пронајдат или вам да ја споделите вашата локација. Ако не сакате другите да ве пронајдат, можете едноставно да ја споделите локацијата на друг уред. За да ја користите оваа функција, ќе треба да ја конфигурирате. Еве како да го направите тоа:
- Отклучете го екранот на уредот, а потоа допрете го вашиот профил. Допрете го прекинувачот до „Сподели ја мојата локација“ за да го вклучите.
- Вклучете ја опцијата „Сподели ја мојата локација“ на другиот iOS уред. Потоа, пронајдете ја апликацијата „Најди ја мојата“ на другиот уред и поставете етикета за вашата моментална локација.
- Скролувајте надолу за да го пронајдете списокот со лица со кои сакате да ја споделите вашата локација и допрете го.

Ако не сакате другите да ја знаат вашата локација или да ја споделуваат локацијата на друг уред, можете едноставно да ја исклучите функцијата „Сподели ја мојата локација“ на вашиот уред. Ова ќе го направи вашиот уред целосно невидлив за никого со кого можеби сте ја споделиле вашата локација во минатото. Можете да го направите ова ако вашиот уред работи со iOS 8 или понова верзија. Еве како:
- Отворете ја апликацијата Поставки, а потоа скролувајте надолу за да допрете на „Приватност“.
- Потоа допрете на „Услуги за локација“ и во опциите што ќе се појават, допрете на „Сподели ја мојата локација“.
- Допрете го прекинувачот до „Моја локација“ за да ја исклучите оваа функција.

Забелешка: Никој нема да биде известен кога ќе ги исклучите услугите за локација на вашиот iPhone; сепак, некои функции или апликации како „Мапи“ може да не работат како што се очекува без пристап до вашата локација.
Дел 5. Престанете да споделувате локација во апликацијата „Најди ја мојата“
Апликацијата „Најди го моето“ е дизајнирана да ви помогне да ја споделите вашата локација со семејството и пријателите, а кога е вклучена, вашите пријатели и семејство секогаш ќе знаат каде се наоѓате. Ако ја користите апликацијата „Најди го моето“ за да ја споделите вашата локација со други, лесно можете едноставно да престанете да ја споделувате вашата локација и тие нема да можат да ве пронајдат. Еве како да го направите тоа:
- Стартувајте ја апликацијата „Најди ме“ на вашиот уред.
- Допрете ја опцијата „Јас“ во долниот агол, а потоа допрете го прекинувачот до „Сподели ја мојата локација“.

Ова ќе го спречи вашиот уред да ја споделува вашата локација со други. Ако сакате да престанете да ја споделувате локацијата со одредена личност, можете само да допрете на „Луѓе“, потоа да изберете контакт од листата, а потоа да изберете „Престани со споделување на мојата локација“.
Забелешка: Ако престанете да ја споделувате вашата локација во апликацијата „Најди го мојот“, луѓето нема да добијат известување, но нема да можат да ве видат на нивната листа на пријатели. А ако повторно го овозможите споделувањето, ќе добијат известување.
Заклучок
Горенаведените решенија ќе ви бидат корисни кога сакате да престанете да ја споделувате вашата локација на вашиот iPhone со други без тие да знаат. iOS менувач на локација е можеби најдобрата опција што можете да ја пробате бидејќи е лесна за користење и не бара од вас да го џејлбрејкувате уредот. Кажете ни во делот за коментари подолу дали можете да престанете да ја споделувате вашата локација.
Бесплатно преземање Бесплатно преземање
Колку корисен беше овој пост?
Кликнете на ѕвезда за да го оцените!
Просечна оценка / 5. Број на гласови:


