Ако некој се најави на мојот iCloud, што може да види?

Загриженост на корисникот
„Здраво, се прашував дали некој друг имал слично искуство денес на мојот iPad Pro. Добив скокачки прозорец во кој се вели дека некој се обидел да се најави на мојата iCloud сметка. Ако некој се најави на мојата iCloud сметка, што може да каже?“
Ако ја споделувате вашата iCloud сметка со некој што треба да купи апликација од App Store, можеби се плашите дека лицето кое го поседува вашиот Apple ID ќе ја види приватноста на сите информации зачувани во iCloud. Потоа се појавува проблемот „ако некој се најави на мојот iCloud, што може да види?“. Прочитајте понатаму за да го пронајдете одговорот на ова прашање.
![Што може да види некој ако се најави на мојот iCloud? [Ажурирање од 2021 година]](https://www.getappsolution.com/images/20211022_617302b30ec63.webp)
Ако некој се најави на мојот iCloud, што може да види?
Содржината подолу ќе биде видлива ако некој се најави на вашиот iCloud со вашите iCloud акредитиви.
Фотографии: Откако ќе се овозможи опцијата „iCloud Photos“, фотографиите од iPhone ќе бидат зачувани во iCloud и редовно ќе се ажурираат. Секој што ќе се најави на вашата iCloud сметка ќе ги види сите зачувани фотографии.
Контакти: Apple исто така им овозможува на корисниците пристап до контактите на iCloud. Откако ќе се најавите на iCloud сметката, лицето може едноставно да ги види контактите зачувани во iCloud со допирање на опцијата Контакти.
Пошта: До вашите е-пораки може да пристапи и на iCloud некој што ја поседува вашата iCloud сметка и лозинка. Она што треба да го направи лицето е да кликне на опцијата „Пошта“ на страничната лента за да ја види поштата откако ќе се најави на iCloud сметката.
Следете ја историјата на локација на iPhone: Ако вашиот iPhone е изгубен или украден, можете да се одлучите за „Најди го мојот iPhone“ за да го лоцирате изгубениот iPhone. Целата историја на локацијата на вашиот iPhone ќе се следи откако ќе се овозможи „Најди го мојот iPhone“. Тоа значи дека ако некој се најави на вашиот iCloud, тој/таа ќе го види вашето движење во последната недела или минатиот месец. Уште полошо, податоците на вашиот iPhone може да бидат избришани и од далечина ако лицето кликне на опцијата „Избриши уред“ откако ќе се најави на iCloud.
iMessage: Вообичаено, вашите iMessages нема да бидат достапни ако некој се најави на вашиот Apple ID, освен ако Apple ID е најавен на истиот Apple уред.
Сите iMessages испратени или примени преку вашиот Apple ID во минатото или иднината ќе бидат прикажани на друг уред што го користи истиот Apple ID. Уште полошо, тие можат да испраќаат iMessages и на ваше име.
Во споредба со iMessage, SMS/MMS пораките се многу побезбедни. Овие редовни тест пораки нема да се видат освен ако не овозможите пренасочување на текстуални пораки на вашиот уред.
Приврзок за клучеви, белешки, календар, документи и други поставки на iCloud: Освен податоците што ги наведовме погоре, другите податоци зачувани во iCloud, како што се календар, документи, белешки, презентации креирани со Keynote online, табеларни пресметки креирани со Numbers online и потсетници, исто така може да бидат видени од некој што ќе се најави на вашиот iCloud. Овие податоци може да се видат и на iOS уреди и на интернет.
Најтешко е што лицето кое ќе се најави на вашата iCloud сметка може да има пристап и до Keychain-от. Тоа значи дека сите сметки што се чуваат во Apple ID ќе бидат откриени.
Што не сакате да пропуштите во врска со iCloud сметката
Дали добиваме известувања кога некој ќе се најави на мојата iCloud сметка?
Никој не може да се најави на вашата iCloud сметка освен ако не ги знае информациите за вашиот Apple ID. Ако сте овозможиле двофакторска автентикација, најавувањето нема да биде овластено ако немаат пристап до вашиот доверлив уред.
Ако некој се најави на вашата iCloud сметка на друг уред кој не е доверлив, ќе бидете известени дека непознат уред се обидува да се најави на вашата iCloud сметка.
Како можам да видам каде се користи мојот Apple ID?
За да видите каде се користи Apple ID зависи од тоа за каков уред станува збор.
Ако сметката iCloud е најавена на iPhone или iPad:
- Одете во Поставки и кликнете на вашето име.
- Скролувајте надолу и кликнете на секој уред за да ги видите деталите.
Ако сметката iCloud е најавена на Windows:
- Преземете и отворете iCloud за Windows на вашиот Windows компјутер.
- Кликнете на „Детали за сметката“ во долниот лев агол и допрете на Apple ID.
- Допрете на секој уред за да ги видите деталите.
Ако сметката iCloud е најавена на Mac:
- Кликнете на менито на Apple во горниот лев агол и кликнете на „Системски поставки“.
- Кликнете на iCloud и „Детали за сметката“ и ќе се појави прозорецот со детали за iCloud.
- Кликнете на „Уреди“ и ќе ги видите уредите поврзани со iCloud сметката.
Целосно отстранете го iPhone од сметката iCloud/Apple ID
За да спречите некој да види повеќе податоци од вашиот iCloud, можете да го исклучите вашиот уред од iCloud сметката со 3-те методи подолу:
На iPhone/iPad
Невозможно е да го отстраните iPhone-от од iCloud сметката на самиот уред; мора да го отстраните на друг iPhone или iPad.
- Кликнете на Поставки и опцијата iCloud што се наоѓа на врвот од интерфејсот за поставки.
- Информациите за iCloud ќе бидат наведени од десната страна. Изберете го iOS уредот што треба да го отстраните од iCloud сметката и кликнете на „Отстрани од сметка“.
![Што може да види некој ако се најави на мојот iCloud? [Ажурирање од 2021 година]](https://www.getappsolution.com/images/20211022_617302b32057f.webp)
Избраниот уред наскоро ќе биде отстранет од вашата iCloud сметка.
На Mac компјутер
- Отворете го вашиот Mac компјутер и кликнете на иконата на Apple во горниот лев агол за да го отворите менито и изберете „Системски поставки“ за да го отворите екранот со системски поставки.
- Кликнете на „iCloud“ за да го отворите интерфејсот за поставки на iCloud. Штиклирајте ја опцијата „Детали за сметката“ и ќе се прикажат информациите за iCloud сметката. (Ако е овозможена двофакторска автентикација, треба да го внесете кодот за автентикација што ви е испратен.)
- Кликнете на опцијата „Уреди“ и ќе се прикажат сите уреди поврзани со iCloud сметката. Изберете го уредот и кликнете на „Отстрани од сметка“ за да го отстраните уредот.
![Што може да види некој ако се најави на мојот iCloud? [Ажурирање од 2021 година]](https://www.getappsolution.com/images/20211022_617302b333671.webp)
Вашите приватни податоци ќе бидат видени и украдени кога некој ќе се најави на вашата iCloud сметка. Ако откриете дека вашата iCloud сметка е окупирана од некого, најдоброто нешто за вас е да го отстраните уредот од iCloud сметката. Оваа статија нуди 2 различни опции за тоа. Можете исто така да го отстраните Apple ID од тој уред без да ја внесете лозинката користејќи ја препорачаната алатка: Отклучувач на лозинка за iPhone .
Бесплатно преземање Бесплатно преземање
Колку корисен беше овој пост?
Кликнете на ѕвезда за да го оцените!
Просечна оценка / 5. Број на гласови:



![Како да отклучите лозинка за iPad без враќање на кодот [Ажурирање од 2022 година]](https://www.getappsolution.com/images/unlock-ipad-without-restore-390x220.jpeg)
