កម្មវិធីដោះសោ iOS

ប្រសិនបើមាននរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុង iCloud របស់ខ្ញុំ តើគាត់អាចមើលឃើញអ្វីខ្លះ?

ក្តីបារម្ភរបស់អ្នកប្រើប្រាស់

"សួស្តី ខ្ញុំឆ្ងល់ថាតើមានអ្នកណាផ្សេងទៀតធ្លាប់ជួបប្រទះរឿងស្រដៀងគ្នានេះនៅលើ iPad Pro របស់ខ្ញុំនៅថ្ងៃនេះដែរឬទេ។ ខ្ញុំបានទទួលបង្អួចលេចឡើងមួយដែលនិយាយថាមាននរណាម្នាក់បានព្យាយាមចូលទៅក្នុងគណនី iCloud របស់ខ្ញុំ។ ប្រសិនបើនរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុងគណនី iCloud របស់ខ្ញុំ តើពួកគេអាចនិយាយអ្វីបាន?"

ប្រសិនបើអ្នកចែករំលែកគណនី iCloud របស់អ្នកជាមួយនរណាម្នាក់ដែលត្រូវការទិញកម្មវិធីពី App Store អ្នកប្រហែលជាខ្លាចថាអ្នកដែលជាម្ចាស់ Apple ID របស់អ្នកនឹងឃើញភាពឯកជននៃព័ត៌មានណាមួយដែលរក្សាទុកក្នុង iCloud។ បន្ទាប់មកមានបញ្ហាកើតឡើង "ប្រសិនបើនរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុង iCloud របស់ខ្ញុំ តើពួកគេអាចឃើញអ្វី?"។ សូមអានបន្តដើម្បីស្វែងរកចម្លើយចំពោះសំណួរនេះ។

ប្រសិនបើមាននរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុង iCloud របស់ខ្ញុំ តើពួកគេអាចឃើញអ្វីខ្លះ? [ការអាប់ដេតឆ្នាំ ២០២១]

ប្រសិនបើមាននរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុង iCloud របស់ខ្ញុំ តើពួកគេអាចឃើញអ្វីខ្លះ?

ខ្លឹមសារខាងក្រោមនឹងត្រូវបានគេមើលឃើញ ប្រសិនបើនរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុង iCloud របស់អ្នកជាមួយនឹងព័ត៌មានសម្គាល់ iCloud របស់អ្នក។

រូបថត៖ នៅពេលដែលជម្រើស “iCloud Photos” ត្រូវបានបើក រូបថត iPhone នឹងត្រូវបានរក្សាទុកនៅក្នុង iCloud ហើយត្រូវបានធ្វើបច្ចុប្បន្នភាពជាប្រចាំ។ អ្នកណាដែលចូលទៅក្នុងគណនី iCloud របស់អ្នកនឹងឃើញរូបថតដែលបានរក្សាទុកទាំងអស់។

ទំនាក់ទំនង៖ Apple ក៏អនុញ្ញាតឱ្យអ្នកប្រើប្រាស់ចូលប្រើទំនាក់ទំនងនៅលើ iCloud ផងដែរ។ បន្ទាប់ពីចូលទៅក្នុងគណនី iCloud អ្នកប្រើប្រាស់អាចមើលទំនាក់ទំនងដែលបានរក្សាទុកនៅក្នុង iCloud ដោយគ្រាន់តែចុចលើជម្រើសទំនាក់ទំនង។

សំបុត្រ៖ អ៊ីមែលរបស់អ្នកក៏អាចត្រូវបានចូលប្រើនៅលើ iCloud ដោយនរណាម្នាក់ដែលជាម្ចាស់គណនី iCloud និងពាក្យសម្ងាត់របស់អ្នកផងដែរ។ អ្វីដែលបុគ្គលនោះត្រូវធ្វើគឺចុចលើជម្រើស Mail នៅលើរបារចំហៀងដើម្បីមើលអ៊ីមែលនៅពេលដែលគាត់ ឬនាងបានចូលទៅក្នុងគណនី iCloud។

តាមដានប្រវត្តិទីតាំង iPhone៖ ប្រសិនបើ iPhone របស់អ្នកបាត់ ឬត្រូវបានគេលួច អ្នកអាចជ្រើសរើស "Find My iPhone" ដើម្បីកំណត់ទីតាំង iPhone ដែលបាត់។ ប្រវត្តិទីតាំងទាំងអស់របស់ iPhone របស់អ្នកនឹងត្រូវបានតាមដាននៅពេលដែល "Find My iPhone" ត្រូវបានបើកដំណើរការ។ នោះគឺប្រសិនបើនរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុង iCloud របស់អ្នក គាត់/នាងនឹងមើលចលនារបស់អ្នកក្នុងសប្តាហ៍មុន ឬខែមុន។ អ្វីដែលអាក្រក់ជាងនេះទៅទៀត ទិន្នន័យ iPhone របស់អ្នកក៏អាចត្រូវបានលុបពីចម្ងាយផងដែរ ប្រសិនបើមនុស្សនោះចុចលើជម្រើស "Erase Device" បន្ទាប់ពីចូលទៅក្នុង iCloud។

iMessage៖ ជាធម្មតា iMessages របស់អ្នកនឹងមិនត្រូវបានចូលប្រើទេ ប្រសិនបើនរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុង Apple ID របស់អ្នក លុះត្រាតែ Apple ID ត្រូវបានចុះឈ្មោះនៅលើឧបករណ៍ Apple ដូចគ្នា។

iMessages ទាំងអស់ដែលបានផ្ញើ ឬទទួលតាមរយៈ Apple ID របស់អ្នកកាលពីអតីតកាល ឬអនាគតនឹងត្រូវបានបង្ហាញនៅលើឧបករណ៍ផ្សេងទៀតដែលប្រើ Apple ID ដូចគ្នា។ អ្វីដែលអាក្រក់ជាងនេះទៅទៀត ពួកគេក៏អាចផ្ញើ iMessages ក្នុងនាមអ្នកផងដែរ។

បើប្រៀបធៀបទៅនឹង iMessage សារ SMS/MMS មានសុវត្ថិភាពជាង។ សារសាកល្បងធម្មតាទាំងនេះនឹងមើលមិនឃើញទេ លុះត្រាតែអ្នកបើកមុខងារបញ្ជូនបន្តសារនៅលើឧបករណ៍របស់អ្នក។

សោរ​សោរ, កំណត់ចំណាំ, ប្រតិទិន, ឯកសារ និងការកំណត់ iCloud ផ្សេងទៀត៖ ក្រៅពីទិន្នន័យដែលយើងបានរាយខាងលើ ទិន្នន័យផ្សេងទៀតដែលរក្សាទុកក្នុង iCloud ដូចជាប្រតិទិន ឯកសារ កំណត់ចំណាំ បទបង្ហាញដែលបង្កើតដោយប្រើ Keynote តាមអ៊ីនធឺណិត សៀវភៅបញ្ជីដែលបង្កើតដោយប្រើ Numbers តាមអ៊ីនធឺណិត និងការរំលឹក ក៏អាចមើលឃើញដោយនរណាម្នាក់ដែលចូលទៅក្នុង iCloud របស់អ្នកផងដែរ។ ទិន្នន័យទាំងនេះអាចត្រូវបានមើលទាំងនៅលើឧបករណ៍ iOS និងនៅលើគេហទំព័រ។

រឿងដែលពិបាកបំផុតនោះគឺថា អ្នកដែលចូលទៅក្នុងគណនី iCloud របស់អ្នកក៏អាចមានសិទ្ធិចូលប្រើ Keychain ផងដែរ។ នោះគឺមានន័យថា គណនីទាំងអស់ដែលរក្សាទុកក្នុង Apple ID នឹងត្រូវបានបង្ហាញ។

អ្វីដែលអ្នកមិនចង់ខកខានអំពីគណនី iCloud

តើយើងទទួលបានការជូនដំណឹងនៅពេលដែលនរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុងគណនី iCloud របស់ខ្ញុំដែរឬទេ?

គ្មាននរណាម្នាក់អាចចូលទៅក្នុងគណនី iCloud របស់អ្នកបានទេ លុះត្រាតែពួកគេដឹងព័ត៌មាន Apple ID របស់អ្នក។ ប្រសិនបើអ្នកបានបើកការផ្ទៀងផ្ទាត់ពីរកត្តា ការចូលនឹងមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ ប្រសិនបើពួកគេមិនមានសិទ្ធិចូលប្រើឧបករណ៍ដែលអ្នកទុកចិត្ត។

ប្រសិនបើមាននរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុងគណនី iCloud របស់អ្នកនៅលើឧបករណ៍ផ្សេងទៀតដែលមិនគួរឱ្យទុកចិត្ត អ្នកនឹងត្រូវបានជូនដំណឹងថាមានឧបករណ៍ដែលមិនស្គាល់មួយកំពុងព្យាយាមចូលទៅក្នុងគណនី iCloud របស់អ្នក។

តើខ្ញុំអាចមើលកន្លែងដែល Apple ID របស់ខ្ញុំកំពុងត្រូវបានប្រើប្រាស់ដោយរបៀបណា?

ការមើលថាតើ Apple ID កំពុងត្រូវបានប្រើប្រាស់នៅទីណាគឺអាស្រ័យលើឧបករណ៍អ្វី។

ប្រសិនបើគណនី iCloud ត្រូវបានចូលនៅលើ iPhone ឬ iPad៖

  • ចូលទៅកាន់ការកំណត់ ហើយចុចលើឈ្មោះរបស់អ្នក។
  • រំកិលចុះក្រោម ហើយចុចលើឧបករណ៍នីមួយៗ ដើម្បីមើលព័ត៌មានលម្អិត។

ប្រសិនបើគណនី iCloud ត្រូវបានចូលនៅលើ Windows៖

  • ទាញយក និងបើក iCloud សម្រាប់ Windows នៅលើកុំព្យូទ័រ Windows របស់អ្នក។
  • ចុចលើ “ព័ត៌មានលម្អិតអំពីគណនី” នៅជ្រុងខាងឆ្វេងខាងក្រោម ហើយចុចលើ Apple ID។
  • ចុចលើឧបករណ៍នីមួយៗដើម្បីមើលព័ត៌មានលម្អិត។

ប្រសិនបើគណនី iCloud ត្រូវបានចូលនៅលើ Mac៖

  • ចុចលើម៉ឺនុយ Apple នៅជ្រុងខាងឆ្វេងខាងលើ ហើយចុចលើ "System Preferences"។
  • ចុចលើ iCloud និង "ព័ត៌មានលម្អិតគណនី" ហើយបង្អួចព័ត៌មានលម្អិត iCloud នឹងលេចឡើង។
  • ចុចលើ "ឧបករណ៍" ហើយអ្នកនឹងឃើញឧបករណ៍ដែលភ្ជាប់ទៅគណនី iCloud ។

លុប iPhone ចេញពីគណនី iCloud/Apple ID ទាំងស្រុង

ដើម្បី​ការពារ​អ្នក​ណា​ម្នាក់​ពី​ការ​មើល​ឃើញ​ទិន្នន័យ​បន្ថែម​ពី iCloud របស់​អ្នក អ្នក​អាច​ផ្ដាច់​ឧបករណ៍​របស់​អ្នក​ពី​គណនី iCloud ដោយ​ប្រើ​វិធី​ទាំង 3 ខាង​ក្រោម៖

នៅលើ iPhone/iPad

វាមិនអាចទៅរួចទេក្នុងការលុប iPhone ចេញពីគណនី iCloud នៅលើឧបករណ៍ខ្លួនឯង; អ្នកត្រូវតែលុបវានៅលើ iPhone ឬ iPad ផ្សេងទៀត។

  1. ចុចលើ ការកំណត់ ហើយជម្រើស iCloud ដែលមានទីតាំងនៅផ្នែកខាងលើនៃចំណុចប្រទាក់ការកំណត់។
  2. ព័ត៌មាន iCloud នឹងត្រូវបានរាយបញ្ជីនៅផ្នែកខាងស្តាំ។ ជ្រើសរើសឧបករណ៍ iOS ដែលអ្នកត្រូវការលុបចេញពីគណនី iCloud ហើយចុចលើ “លុបចេញពីគណនី”។

ប្រសិនបើមាននរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុង iCloud របស់ខ្ញុំ តើពួកគេអាចឃើញអ្វីខ្លះ? [ការអាប់ដេតឆ្នាំ ២០២១]

ឧបករណ៍ដែលបានជ្រើសរើសនឹងត្រូវបានលុបចេញពីគណនី iCloud របស់អ្នកក្នុងពេលឆាប់ៗនេះ។

នៅលើកុំព្យូទ័រ Mac

  1. បើកកុំព្យូទ័រ Mac របស់អ្នក ហើយចុចលើរូបតំណាង Apple នៅជ្រុងខាងឆ្វេងខាងលើ ដើម្បីបើកម៉ឺនុយ ហើយជ្រើសរើស “System Preferences” ដើម្បីបើកអេក្រង់ System Preferences។
  2. ចុចលើ “iCloud” ដើម្បីបើកចំណុចប្រទាក់ការកំណត់ iCloud។ ធីកជម្រើស “ព័ត៌មានលម្អិតគណនី” ហើយព័ត៌មានគណនី iCloud នឹងត្រូវបានបង្ហាញ។ (ប្រសិនបើការផ្ទៀងផ្ទាត់ពីរកត្តាត្រូវបានបើក អ្នកត្រូវបញ្ចូលលេខកូដផ្ទៀងផ្ទាត់ដែលបានផ្ញើទៅអ្នក។)
  3. ចុចលើជម្រើស “ឧបករណ៍” ហើយឧបករណ៍ទាំងអស់ដែលភ្ជាប់ទៅគណនី iCloud នឹងត្រូវបានបង្ហាញ។ ជ្រើសរើសឧបករណ៍ ហើយចុចលើ “លុបចេញពីគណនី” ដើម្បីលុបឧបករណ៍នោះ។

ប្រសិនបើមាននរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុង iCloud របស់ខ្ញុំ តើពួកគេអាចឃើញអ្វីខ្លះ? [ការអាប់ដេតឆ្នាំ ២០២១]

ទិន្នន័យឯកជនរបស់អ្នកនឹងត្រូវបានគេមើលឃើញ និងលួចនៅពេលដែលនរណាម្នាក់ចូលទៅក្នុងគណនី iCloud របស់អ្នក។ ប្រសិនបើអ្នកបានរកឃើញថាគណនី iCloud របស់អ្នកត្រូវបានកាន់កាប់ដោយនរណាម្នាក់ អ្វីដែលល្អបំផុតសម្រាប់អ្នកគឺត្រូវលុបឧបករណ៍ចេញពីគណនី iCloud។ អត្ថបទនេះផ្តល់ជូនជម្រើស 2 ផ្សេងគ្នាសម្រាប់រឿងនោះ។ អ្នកក៏អាចលុប Apple ID ចេញពីឧបករណ៍នោះដោយមិនចាំបាច់បញ្ចូលពាក្យសម្ងាត់ដោយប្រើឧបករណ៍ដែលបានណែនាំ៖ កម្មវិធីដោះសោលេខសម្ងាត់ iPhone ។

ទាញយកដោយឥតគិតថ្លៃ ទាញយកដោយឥតគិតថ្លៃ

តើ​សារ​នេះ​មាន​ប្រយោជន៍​ប៉ុណ្ណា?

ចុចលើផ្កាយមួយដើម្បីវាយតម្លៃវា!

ការវាយតម្លៃជាមធ្យម / ៥. ចំនួន​សំឡេង​ឆ្នោត៖

អត្ថបទពាក់ព័ន្ធ

ប៊ូតុងត្រឡប់ទៅផ្នែកខាងលើ