Πώς να σταματήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας στο iPhone χωρίς να το γνωρίζουν

«Υπάρχει τρόπος να σταματήσω να κοινοποιώ την τοποθεσία μου σε κάποιον στο Find My Friends που δεν τον ειδοποιεί;» – δημοσιεύτηκε στο Reddit
Μπορεί να χρειαστεί να αποκρύψετε την τοποθεσία σας από άλλους χρήστες στο iPhone σας, αν δεν θέλετε να γνωρίζουν πού βρίσκεστε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε κοινοποιήσει την τοποθεσία σας στην εφαρμογή "Εύρεση φίλων", αλλά διαπιστώσετε ότι θέλετε να σταματήσετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας σε αυτούς για ένα διάστημα.
Πώς, λοιπόν, μπορείτε να αποκρύψετε την τοποθεσία στο iPhone χωρίς να το γνωρίζουν οι φίλοι σας; Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να πλαστογραφήσετε ή να αλλάξετε την τοποθεσία που κοινοποιείτε. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε σε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να σταματήσετε να κοινοποιείτε τοποθεσίες χωρίς να το γνωρίζουν οι φίλοι σας.
Μέρος 1. Πώς να αποκρύψετε την τοποθεσία σας στο iPhone χωρίς να το γνωρίζετε (2025)
Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο καλύτερος τρόπος για να αποκρύψετε την τοποθεσία σας στο iPhone σας είναι να προσποιηθείτε την τοποθεσία που εμφανίζει η συσκευή. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε την τοποθεσία GPS σε μια άλλη περιοχή στη γειτονιά σας ή σε μια εντελώς διαφορετική πόλη. Αλλαγή τοποθεσίας iOS προσφέρει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να αλλάξετε τοποθεσία σε ένα iPhone χωρίς jailbreaking. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, μπορείτε να αλλάξετε την τοποθεσία του iPhone σας οπουδήποτε με ένα κλικ.
Τα παρακάτω είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το iOS Location Changer την καλύτερη λύση:
- Αλλάξτε την τοποθεσία του iPhone σε οπουδήποτε στον κόσμο με ένα μόνο κλικ.
- Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε μια διαδρομή στον χάρτη επιλέγοντας δύο ή περισσότερα σημεία.
- Σας επιτρέπει επίσης να προσομοιώσετε την κίνηση GPS κατά μήκος μιας συγκεκριμένης διαδρομής.
- Λειτουργεί καλά με όλες τις εφαρμογές που βασίζονται στην τοποθεσία, όπως Pokémon Go, WhatsApp, Instagram, LINE, Facebook, Bumble, Tinder, κ.λπ.
- Υποστηρίζει όλες τις συσκευές iOS και όλες τις εκδόσεις του iOS, συμπεριλαμβανομένων των iOS 26 και iPhone 17 Pro Max/17 Pro/17 Air/17.
Για να αλλάξετε την τοποθεσία στο iPhone σας χωρίς jailbreaking, ακολουθήστε αυτά τα πολύ απλά βήματα:
Βήμα 1 Εγκαταστήστε το εργαλείο spoofer τοποθεσίας iOS στον υπολογιστή σας και εκκινήστε το. Η προεπιλεγμένη λειτουργία θα πρέπει να είναι «Αλλαγή τοποθεσίας».

Βήμα 2 Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB και, στη συνέχεια, ξεκλειδώστε τη συσκευή. Κάντε κλικ στο "Enter" για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε «Αξιόπιστο» στο iPhone σας εάν εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας ζητά να «Αξιοποιήσετε αυτόν τον υπολογιστή».
Βήμα 3 Τώρα, εισαγάγετε την ακριβή διεύθυνση στην οποία θέλετε να τηλεμεταφέρετε τη συσκευή στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Έναρξη τροποποίησης".

Και έτσι απλά, η τοποθεσία GPS στο iPhone σας θα αλλάξει σε αυτήν τη νέα τοποθεσία.
Μέρος 2. Ενεργοποίηση λειτουργίας πτήσης
Μπορείτε επίσης να διακόψετε την κοινοποίηση της τοποθεσίας στο iPhone σας θέτοντας τη συσκευή σε λειτουργία πτήσης. Αυτό θα απενεργοποιήσει επίσης όλες τις συνδέσεις στη συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του GPS, καθιστώντας έτσι τη συσκευή σας αόρατη. Η λειτουργία πτήσης είναι μια καλή λύση αν δεν θέλετε να λαμβάνετε κλήσεις ή μηνύματα ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει επειδή θα διατηρεί τη συσκευή σε πλήρη σίγαση. Είναι η ιδανική λύση όταν δεν θέλετε να σας ενοχλούν, όπως όταν παρακολουθείτε μια σύσκεψη.
Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης από την Αρχική οθόνη και την οθόνη κλειδώματος:
- Σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί το Κέντρο ελέγχου.
- Πατήστε το εικονίδιο του αεροπλάνου στο επάνω μέρος για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης.

Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης από την εφαρμογή Ρυθμίσεις:
- Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις από την αρχική οθόνη της συσκευής.
- Πατήστε στην επιλογή «Λειτουργία πτήσης» για να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Απενεργοποίηση» του διακόπτη δίπλα της.
Μια εύχρηστη λειτουργία iOS σάς επιτρέπει να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας με μια άλλη συσκευή iOS. Αυτό επιτρέπει σε άλλους να σας βρίσκουν ή σε εσάς να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας. Εάν δεν θέλετε να σας βρίσκουν άλλοι, μπορείτε απλώς να κοινοποιείτε την τοποθεσία μιας άλλης συσκευής. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, θα πρέπει να τη διαμορφώσετε. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:
- Ξεκλειδώστε την οθόνη της συσκευής και, στη συνέχεια, πατήστε στο προφίλ σας. Πατήστε το κουμπί εναλλαγής δίπλα στην επιλογή «Κοινή χρήση τοποθεσίας» για να την ενεργοποιήσετε.
- Ενεργοποιήστε την επιλογή «Κοινή χρήση τοποθεσίας μου» στην άλλη συσκευή iOS. Στη συνέχεια, βρείτε την εφαρμογή «Εύρεση τοποθεσίας μου» στην άλλη συσκευή και ορίστε μια ετικέτα για την τρέχουσα τοποθεσία σας.
- Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να εντοπίσετε τη λίστα με τα άτομα με τα οποία θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας και πατήστε σε αυτήν.

Αν δεν θέλετε οι άλλοι να γνωρίζουν την τοποθεσία σας ή να κοινοποιούν την τοποθεσία μιας άλλης συσκευής, μπορείτε επίσης απλώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου" της συσκευής σας. Αυτό θα καταστήσει τη συσκευή σας εντελώς μη ανιχνεύσιμη από κανέναν με τον οποίο μπορεί να έχετε κοινοποιήσει την τοποθεσία σας στο παρελθόν. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εάν η συσκευή σας εκτελεί iOS 8 ή νεότερη έκδοση. Δείτε πώς:
- Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να πατήσετε στην επιλογή «Απόρρητο».
- Στη συνέχεια, πατήστε στις «Υπηρεσίες τοποθεσίας» και στις επιλογές που εμφανίζονται, πατήστε στην επιλογή «Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου».
- Πατήστε το κουμπί εναλλαγής δίπλα στην επιλογή «Η τοποθεσία μου» για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Σημείωση: Κανείς δεν θα ειδοποιηθεί όταν απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone σας. Ωστόσο, ορισμένες λειτουργίες ή εφαρμογές όπως οι Χάρτες ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως αναμένεται χωρίς πρόσβαση στην τοποθεσία σας.
Μέρος 5. Διακοπή κοινοποίησης τοποθεσίας στην εφαρμογή Find My
Η εφαρμογή Find My έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με την οικογένεια και τους φίλους σας και, όταν είναι ενεργοποιημένη, οι φίλοι και η οικογένειά σας θα γνωρίζουν πάντα πού βρίσκεστε. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Find My για να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με άλλους, μπορείτε εύκολα να διακόψετε την κοινοποίηση της τοποθεσίας σας και δεν θα μπορούν να σας βρουν. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:
- Ανοίξτε την εφαρμογή «Εύρεση» στη συσκευή σας.
- Πατήστε την επιλογή «Εγώ» στην κάτω γωνία και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί εναλλαγής δίπλα στην επιλογή «Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου».

Αυτό θα εμποδίσει τη συσκευή σας να κοινοποιεί την τοποθεσία σας σε άλλους. Αν θέλετε να σταματήσετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας σε ένα συγκεκριμένο άτομο, μπορείτε απλώς να πατήσετε στην επιλογή "Άτομα" και, στη συνέχεια, να επιλέξετε μια επαφή από τη λίστα και, στη συνέχεια, να επιλέξετε "Διακοπή κοινοποίησης της τοποθεσίας μου".
Σημείωση: Εάν σταματήσετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας στην εφαρμογή Find My, οι χρήστες δεν θα λαμβάνουν ειδοποίηση, αλλά δεν θα μπορούν να σας βλέπουν στη λίστα φίλων τους. Και εάν ενεργοποιήσετε ξανά την κοινοποίηση, θα λαμβάνουν ειδοποίηση.
Σύναψη
Οι παραπάνω λύσεις θα σας φανούν χρήσιμες όταν θέλετε να σταματήσετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας στο iPhone σας σε άλλους χωρίς να το γνωρίζουν. Αλλαγή τοποθεσίας iOS είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να δοκιμάσετε, καθώς είναι εύκολη στη χρήση και δεν απαιτεί να κάνετε jailbreak στη συσκευή. Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω εάν μπορείτε να σταματήσετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας.
Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;
Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!
Μέση βαθμολογία / 5. Καταμέτρηση ψήφων:


